Info

Sretan Dan Evrope iz Travnika

BiH je oduvijek u srcu Evrope – poručili su talentovani umjetnici Osnovne muzičke škole Travnik koji su izveli klasične numere povodom obilježavanja Dana Evrope u historijskom Travniku.

 

 

Ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini istakao je značaj obilježavanja Dana Evrope i zajedno sa prisutnima poslao snažne poruke jedinstva i solidarnosti.

Načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović naglasio je kako je imao čast ugostiti ambasadore zemalja Europske unije u Bosni i Hercegovini na čelu sa Nj.E. ambasadorom Johannom Sattlerom, šefom Delegacije EU i Specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini.

-9. Maj, Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom bio je povod da u Travniku, u prelijepom ambijentu Srednjoškolskog centra Travnik ugostimo ambasadore iz više od 20 zemalja članica Europske unije. Izvrsnim koncertom počastili su nas učenici Osnovne muzičke škole Travnik te domaćim i stranim gostima predstavili sav raskoš svog talenta i muzičkog umijeća.  Dan Europe prilika je da još jednom, ovaj put iz našeg Travnika, pošaljemo snažnu poruku da je mjesto Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji. Ovaj događaj, u organizaciji Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini još jedan je pokazatelj da smo Travnik stavili na mapu svijeta i da snažno jačamo veze sa našim europskim prijateljima koji će sasvim sigurno rezultirati još mnogobrojnim aktivnostima i projektima u korist naših građana. – zabilježio je načelnik Dautović.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript