Travnik

Općina Travnik potpisala ugovor sa USAID-om

Načelnik Općine Travnik, prof. dr. Kenan Dautović  danas je potpisao sporazum o zajedničkom projektu sa predstavnicima Američke razvojne agencije (USAID). Program USAID/INSPIRE u sklopu kojeg će se realizirati ovaj projekat ima za cilj osnaživanje marginaliziranih grupa i pojedinaca u cilju razvoja poduzetništva.

 

Općina Travnik i USAID su udružili sredstva u zajednički fond koji će omogućiti finansiranje biznis projekata, prvenstveno žena, mladih i Roma.

-Sa izdvojenih 60.000 KM za ovaj projekat, cilj je da ove godine finansiramo 6-7 ili više kvalitetnih biznis ideja za pokretanje vlastitog biznisa, a posebno nam je važno da se one grupe koje su često diskriminirane u našem društvu, prijave na ovaj projekat i uzmu svoje učešće u razvoju našeg društva i privrede.

Zahvaljujem se USAID-u koji je prepoznao općinu Travnik kao partnera u projektu, te još jednom najavljujem da je ovaj projekat samo početak saradnje u okviru podrške poduzetništvu, te da će se ista nastaviti i kroz razne druge programe već u toku ove godine. – kazao je načelnik Dautović.