Travnik

Općina Travnik: Za EU pomoć i ublažavanje negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize, u Travniku odobreno 4798 prijava

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike kreiralo je konačnu listu kvalificiranih domaćinstava na temelju prijava na javni poziv za dodjelu sredstava s pozicije Tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima – Podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize.

 

Za područje općine Travnik ustanovljeno je da 4798 prijava ispunjava sve uslove navedene u javnom pozivu. Na temelju odobrenih zahtjeva penzionerima će biti isplaćeno po 364 KM, a ostalim kategorijama po 579 KM.
Također, napominjemo da svi građani imaju priliku do 29. 12. ove godine samostalno pristupiti aplikaciji i provjeriti status svoje prijave putem matičnog broja podnosioca prijave ili člana zajedničkog domaćinstva.

Molimo zainteresovane građane da maksimalno iskoriste pogodnost samostalne i jednostavne provjere svoje prijave putem ovog linka na internet stranici Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Općina Travnik će nastojati da po doznačavanju novčanih sredstava od Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u što skorijem vremenu izvrši pojedinačne isplate korisnicima pomoći na njihove bankovne račune navedene u prijavi na Javni poziv .

Također, napominje da na konačnu listu nije moguće uložiti prigovor ili neki drugi pravni lijek.