Lifestyle

Otvaranje zimske turističke sezone na Vlašiću – Počela „Grahijada 2016“

I ove godine Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona (SBK) sa partnerima svim ljubiteljima zimskih sportova, ali i dobre zabave pripremaju vrhunski doživljaj povodom službenog otvaranja zimske turističke sezone na SBK. Na platou Babanovac počelo gastronomsko takmičenje „Grahijada 2016“ koje postaje tradicija, a čestvuje desetak ekipa.

Zaposlenici firmi „Vlašić-ski“, „Ozon“ i SRC „Vlašić“ vrijedno su radili proteklih dana na pripremanju staza, a tako je i danas. Sistem za vještačko osnježivanje je u pogonu kako bi se osposobila centralna staza Babanovac.

Inače, visina snježnog pokrivača na Vlašiću je  nekoliko centimetara, tek toliko da bi se upotpunio zimski ugođaj. I pored svega veliki broj turista danas je pristigao na Vlašić, a tako će biti i tokom predstojećeg vikenda zbog brojnih zabavnih sadržaja koji su najavljeni u sklopu otvranja zimske turističke sezone.

Službeno otvaranje zimske turističke sezone SBK gdje će se predstaviti ponuda svih skijaških centara i promovirati novi turističko-promotivni film zimske turističke ponude SBK najavljeno je 15  sati. Nakon svečanog otvaranja ispred promotivnog šatora održati će proglašenje pobjednika gastro takmičenja uz druženje učesnika, gostiju i posjetitelja.