Politika

Otvoreno pismo ŽO HDZ 1990 ŽSB hrvatskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Draganu Čoviću

Kako je Dragan Čović  privatizirao hrvatsku žrtvu!

Dragan Čović je u svom Večernjem listu objavio članak kako je zapravo on bio taj koji je spriječio tužbu Bosne i Hercegovine protiv Republike Hrvatske! Jer, eto da baš on nije bio suzdržan na sve zločine koje su počinili pripadnici srpskih snaga u proteklom ratu, Srbi i Bošnjaci bi podigli tužbu protiv Republike Hrvatske.

Ako je to zaista namjera predstavnika Bošnjaka ili Srba, pitamo Vas hrvatski člane Predsjedništva BiH:

Zašto to nisu uradili u proteklom mandatu Bošnjaci i Srbi  kada su članovi predsjedništva bili: Nebojša Radmanović, Bakir Izetbegović i Željko Komšić? Ili su možda baš Vas čekali kako biste osobno i sami „obranili“ Republiku Hrvatsku?!

Od čega ste Vi to zapravo „obranili“ Republiku Hrvatsku? Pa da ta Vaša „Bosna i Hercegovina“ ima ikakve argumente, čak i one najmanje odavno bi se pokrenuo postupak protiv Republike Hrvatske! Zar ne? Vi ste zapravo tom Vašom izjavom samo prouzročili štetu i stvorili negativan ugled Republike Hrvatske, jer ste zapravo aludirali da postoji nekakva mogućnost da je Republika Hrvatska kriva za nešto!

To što ste Vi, a u ime svih nas, amnestirali zločine počinjene nad Hrvatima od strane srpskih vojnih snaga, ne daje Vam uistinu pravo da svoj narod trpate u još jednu „luđačku košulju“.

Kao hrvatskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Hrvatu i osobito kao čovjeku, građaninu Bosne i Hercegovine, upućujemo pitanje:

Možete li nam objasniti novonastalu činjenicu kako srpske vojne snage tijekom domovinskog rata zapravo nisu napadale i hrvatske gradove, naselja  i sela te protjerale brojne Hrvate sa njihovih ognjišta?

Zar i sami već nekoliko puta niste izjavili kako je rat u BiH zapravo počeo u hrvatskom selu Ravno napadom srpskih snaga koji je završio počinjenim zločinima nad hrvatskim civilima i bojovnicima?

Da, na zločinima!

I to u mjestu u kojemu svake godine članovi HDZ BiH polažu vijence kako bi odali počast hrvatskoj žrtvi počinjenoj od  strane srpskih snaga.

Zar i sami ne posjećujete mjesta stradanja diljem Bosne i Hercegovine gdje osobno polažete vijence zajedno sa članovima HDZ-a BiH pred spomenicima hrvatskih branitelja i žrtava poginulih u napadima srpskih vojnih snaga? Zar ti napadi srpskih vojnih snaga nisu imali jednu jedinu namjeru, etnički očistiti ta područja od Hrvata?

Zar to nije zločin?

Poštovani gosp. Čoviću, smatrate li zaista da su Vam Hrvati u BiH dali povjerenje kako biste ih svojim HRVATSKIM ODGOVOROM ponizili pred Međunarodnim sudom u Hagu, i u konačnici odgovorne za zločine nad Hrvatima, Vi osobno, a ne mi, AMNESTIRALI od njihovih nedjela i zločina koje su činili i nad hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini?

Mi Hrvati u Središnjoj Bosni ne možemo i nećemo prijeći preko 13 masakriranih bojovnika HVO-a na Vlašiću, kojima ste  upravo Vi polagali vijence na spomen obilježju na Galici, kao što ne možemo amnestirati zločine počinjene progonom i ubojstvima Hrvata iz Jajca, Potkraja, Turbeta, Kupresa, Banja Luke, Dervente, Bosanskog Broda i drugih mjesta s ciljem etničkog čišćenja jednog naroda koje je na području RS-a i uspjelo!

Nakon ovakvog Vašeg stava, što možemo očekivati od hrvatskog člana Predsjedništva BiH po pitanju namjere da se procesuiraju odgovorni koji su ´93 napali Središnju Bosnu s namjerom etničkog čišćenja Hrvata s njihovih ognjišta, pri čemu su ubijeni i protjerani brojni Hrvati o čemu svjedoče još uvijek „nijemo“ brojna hrvatska stratišta i napuštene hrvatske kuće i domovi?

Očito ništa, kao i do sada!

Valjda je i to HRVATSKI ODGOVOR!

Sjetite se Vašeg HRVATSKOG ODGOVORA koji ste uputili Međunarodnom sudu pravde kada sljedeći put budete polagali vijence na stratištima hrvatskog naroda počinjenim od strane srpskih snaga.

A hoćete, polagat ćete vijence, kako Vaši sljedbenici iz HDZ BIH tako i Vi. Jer, bliži se izborna godina, a kako drugačije dobiti izbore ako ne preko hrvatske žrtve koju ste privatizirali.

I nažalost, neće Vas biti niti sram Vašeg HRVATSKOG ODGOVORA!