Centralna BosnaInfo

Održana komemoracija u povodu smrti Zdravka Gavranovića

Danas je u Kristalnoj sali Općine Bugojno održana komemoracija u povodu smrti Zdravka Gavranovića – Rođaka, dugogodišnjeg društveno-političkog radnika. Zdravko Gavranović – Rođak, rođen je 1950. godine, a 1971. godine diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Najveći dio svog radnog vijeka proveo je u Autotransportnom preduzeću „Špedicija“ Bugojno, gdje je obavljao rukovodne funkcije.

U prošlom sazivu Vlade Srednjobosanskog kantona obavljao je dužnost ministra finansija ispred Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH).

Kao Bugojanac  volio svoj grad i pomagao je brojnim sugrađanima. Njegova veličina ogleda se i u činjenici da sebe nikad nije stavljao u prvi plan, a mnogi ga pamte po omiljenoj uzrečici „Rođak“, po čemu je i dobio nadimak.

Na komemorativnoj sjednici prisutnima su se obratili njegov sin Mario Gavranović, Admir Škandro, predsjednik OO SDP Bugojno, Nijaz Helez, predsjednik KO SDP i zastupnik u Skupštini SBK, te Senad Selimović, zastupnik u Skupštini SBK.

-Iako nas je Zdravko iznenada napustio, ostat će upamćen kao čovjek velikog srca. – rečeno, pored, ostalog na komemorciji.

Zdravko Gavranović – Rođak sahranjen je na bugojanskom groblju Sultanovići.