Centralna Bosna

Počela nova školska godina u osnovnim i srednjim školama na području SBK

Za oko 30.000 osnovaca i srednjoškolaca na području Srednjobosanskog kantona danas je počela nova školaska godina. Tim povodom  čestitku je uputio Bojan Domić, ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK.

 

-Dragi učenici, roditelji, učitelji/nastavnici/profesori, svi uposlenici i rukovoditelji u odgojno-obrazovnim ustanovama nova nastavna 2020./2021. godine je pred nama. To je prilika za nove radosti, nova znanja ali i nova iskustava. Vaš povratak u školu, u školske klupe predstavlja za sve nas određeni izazov koji traži razumijevanje, ljubav, međusobno uvažavanje, prijateljstvo i brigu za zdravlje za svakoga od nas.

Ovom prilikom upućujemo posebnu čestitku onim najmlađim koji će po prvi put sjesti u školske klupe. U vjeri kako će polazak u školu biti početak nečeg novog i lijepog što će ispuniti njihovo djetinjstvo od srca im želimo bezbrižne i sretne školske dane.

Od naših prosvjetnih djelatnika očekujemo pragmatičnost, pružanje znanja ali i ustrajnost u plemenitoj odgojno-obrazovnoj misiji koja za krajnji ishod ima blagostanje i sigurniju budućnost za naše učenike i društvo u cjelini.Vaš altruizam neka i ovaj put bude vodilja za sve nas. – stoji u čestitci ministra Bojana Domića i zaposlenika Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna.