SportTravnik danas

Počeo 7. Memorijalni turnir u malom nogometu “Kurt Kopruner”

Na nogometnom stadionu u krugu GS Tvornice mašina Travnik u Slimenima danas je počeo VII Memorijalni turnir u malom nogometu  „Kurt Köpruner“  koji je okupio 17 ekipa.

 

 

Turnir se održava sedmu godinu u znak sjećanja na Kurta Koprunera, rođenog Austrijanca koji ostavio dubok trag u Travniku.  Nakon obrazovanja u rodnoj Austriji i obavljanja nekoliko rukovodnih funkcija , Kurt Kopruner je poslovnu karijeru nastavio  u Njemačkoj gdje osnovao firmu. Posao ga je često vodio na prostore bivše Jugoslavije. Zaslužan je za uspješnu privatizaciju i kasniji razvoj GS Tvornice mašina Travnik, koja je danas prepoznatljiva po uspješnom poslovanju u regiji i Evropi.

 

Snježana Kopruner, direktorica GS TMT

 

Učesnike turnira u ime kolektiva GS Tvornice mašina Travnik (GS TMT) i Print GS pozdravila direktorica Snježana Kopruner,a tunrir je otvorio kantonalni premijer Tahir Lendo.

 

Na turniru nastupa 17 ekipa, a riječ je o ekipama koje čine  kupci, dobavljači i prijatelji GS TMT i GS Print-a. Na žrijebanju koje obavljeno nakon ceremonije otvaranja pristupile su ekipe:  BNT-TMH, CIMOS TMD, Securitas,  Kavat,  Inter-com, Nadinex, Jedinica za podršku MUP SBK, Eurometali – Doboj, Print-GS, Svadbeni salon AVIVA, Ziraat bank, JU Dom – porodica Zenica, Pharmamed, Messer, Thysen – Krupp i GS TMT 2.