Politika

Početak kampanje SBB BiH u Travniku

 

Savez za bolju budućnost (SBB) – Fahrudin Radončić Općinski odbor Travnik ozvaničio je večeras početak predizborne kampanje predstavljanjem kandidata i dodjelom članskih kartica za nove članove. Predsjednik Općinskog odbora SBB Travnik, Elvedin Kanafija, osvrnuo se na rad općinskih vijećnika, te kazao kako su upravo vijećnici SBB-a donijeli novi kvalitet u radu.

-Za ovom govornicom vijećnici SBB-a bili su 200 puta u protekle četiri godine sa desetinama pitanja i inicjativa. Uspjeli smo zajedno sa drugim vijećnicima građane Travnika spasiti štetnog ugovora za grijanje. Lista kandidata za predstojeće izboresastavljena je od kvalitetni ljudi iz svih sfera života i sigurno nećete naći tako kvalitetnu listu za Općinsko vijeće Travnik. – kazao je Kanafija.

Promociji u Travniku prisustvovao je i Zlatana Vujanović, federalni ministar trgovine, te Vesna Švancer, dopredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta F BiH.

-Naši vijećnici visoko su postavili ljestvicu. Novi vijećnici sigurno moraju ići dalje i bolje. I dalje ćemo preferirati mlade i perspektivne kadrove. – naglasio je ministar Vujanović, koji se obratio prisutnim.

Nakon uvodnih obraćanja predstavljeni su kandidati SBB za Općinsko vijeće Travnik. Listu od 36 kandidata predvodi Mustafa Fazlić.

U sklopu promocije večeras su uručene  i članske karte za nove članove SBB – Fahrudin Radončić, a u posljednjih mjesec dana stranci je pristupilo 115 novi članova.