Travnik

Pedijatrijskom odjelu JU Bolnica Travnik uručena donacija Intesa Sanpaolo Banke BiH

Predstavnici Intesa Sanpaolo Banke BiH uručili su danas Pedijatrijskom odjelu Javne ustanove Bolnica Travnik  igračke za dječiju igraonu. Sredstva za ovu donaciju prikupljena su u humanitarnoj kampanji „Inspirisani srcem“, koji su organizovali  Intesa Sanpaolo Banke i kompanije Visa.

“Kampanja ‘Inspirisani srcem’ veoma je uspješna od samog pokretanja, a ovogodišnji rezultati su još bolji. Projekat je 2013. godine inicijalno pokrenula Intesa Sanpaolo Banka BiH, da bi se 2014. istom pridružila kompanija Visa. Projekat ima za cilj da motiviše potrošače da izaberu bezgotovinski način plaćanja, jer tokom i najmanje transakcije obezbjeđuju veliki doprinos fondu kampanje. Ove godine od 15. juna  do 15. avgusta 2016. godine za svaku obavljenu transakciju Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez naplate dodatne naknade korisnicima kartica, Banka je donirala 0,10 KM“, istakao je Amir Termiz, izvršni direktor za poslove sa stanovništvom u Intesa Sanpaolo Banci BiH

„ Naši klijenti cijene ovakvu vrstu projekata i uvijek su spremni da podrže kampanje koje imaju za cilj da pomognu drugim ljudima. Sigurni smo da djeca koja borave u bolnicama odvojena od svojih porodica zaslužuju pažnju svih nas i zato smo odlučili da njihov boravak učinimo što je moguće ugodnijim”, izjavila je prilikom uručenja donacije Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.

donacija_pedijatrija_travnik2

Direktor JU Bolnica Travnik, prim. dr. Mirsad Granov i šefica Pedijatrijskog odjela  prim.dr. Enisa Čaluk, zahvalili su se na igračkama, koje će donijeti radost djeci za vrijeme njihovog liječenja, i izrazili nadu da će Intesa Sanpaolo Banka i kroz druge projekte  društvene odgovornosti podržati rad ove zdravstvene ustanove.

Na  završetku kampanje „Inspirisani srcem“ u centru Sarajeva organizovana je  likovna radionica, u kojoj su svi koji su željeli mogli da učestvuju u bojenju slika, koje će  uz medicinsku i drugu biti poklonjene pedijatrijskim odjelima bolnica u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Mostaru i Travniku.