Hronika

Potvrđena optužnica za ubistvo protiv Zorana Gromovića!

 

Nakon višemjesečne istrage Kantonalno tužilaštvo u Travniku odlučilo je da Zorana Gromovića (46) iz Travnika tereti za ubistvo Jelene Tursum (35), državljanke Republike Srbije. U Kantonalnom tužilaštvu Travnik odlučili su se da idu sa težom kvaliikacijom djela u slučaju ljubavne drame koja se odigrala te subote 28. novembra prošle godine u ranim jutarnjim satima u travničkom prigradskom naselju Gornje Putićevo.

-Kantonalno tužilaštvo Travnik je dana 04.05.2016. godine podiglo optužnicu protiv Z.G. zbog krivičnog djela Ubistva iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku. Kantonalni sud u Novom Travniku je potvrdio optužnicu dana 11.05.2016. godine. – potvrdila nam je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Travnik, Ernesa Beganović.

vikendica

Te subote 28. novembra  u jutarnjim satima  travničkoj policiji je prijavljeno  kako je na lokalnom putu u mjestu Gornje Putićevo pronađeno tijelo mlađe ženske osobe. Dolaskom na lice mjesta policijska patrola zatekla je Z.G. (46) iz Travnika  i njegovo vozilo „passat“ (O74-A-778), te beživotno tijelo J.T.  (35), državljanke Republike Srbije sa prijavljenim prebivalištem u Kaknju.

passat

Nakon obavljenog uviđaja od strane istražitelja MUP-a SBK Travničanin Zoran Gromović je lišen slobode i nad njim je obavljena kiminalistička obrada zbog postojanja sumnje da je tridesetpetogodišnja državljanka Srbije, Jelena Tursum  podlegla uslijed povreda zadobijenih od udara vozila.

Svemu je predhodila žestoka svađa ljubavnog para.  Zoran je nakon što je vozilom udario Jelenu, sa kojom je zajedno nastupao u ugostiteljskim objektima  i na proslavama, trčao do obližnjih kuća te panično tražio od mještana da zovu Hitnu pomoć.

Jelena Tursun podlegala je od posljedica traumatskog šoka uslijed višestrukih prijeloma koštanih struktura pokazala je obdukcija.

Prilikom  kasnijeg saslušanja  u prostorijama Policijske stanice Travnik on je u početku odbijao i pravnu pomoć tvrdeći „kako mu ne treba advokat jer je sve nesretan slučaj“. Očevidaca nije bilo tako da niko ne zna što se dogodilo.

Početak suđenja, koje bi trebalo uslijediti,  optuženi Gromović dočekuje na slobodi.