Centralna BosnaInfo

Internacionalni Univerzitet Travnik dobio akreditaciju!

 

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK, Katica Čerkez  danas je u sjedištu Ministarstva u Travniku uručila Rješenje o akreditaciji rektoru Internacionalnog Univerziteta Travnik, prof.dr. Ibrahimu Jusufraniću.

-U godini kada obilježavamo prvu deceniju inicijalnog početka rada, i u godini kada očekujemo završetak finalnih radova na novoj zgradi u Travniku sa više od 10.000 kvadratnih metara korisnog prostora, Internacionalni Univerzitet Travnik dobija akreditaciju na osnovu zadovoljenih svih postavljenih kriterija. Ovo znači mnogo za naše studente, Univerzitet i Srednjobosanski kanton. – kazao je prof.dr. Jusufranić.

IUT_akreditacija

Ministrica Čerkez iskoristila je priliku da čestita svim visokoškolskim institucijama u SBK koje su uspješno prošle proces akreditacije, te je istknula:

-Za visokoškolske ustanove ovo znači da je uspješno završena prva faza, slijedi akreditacija programa. Za studente ovo znači da studiraju na akreditovanim univerzitetima,a za ministarstvo da je ovo kruna uspjeha jer je uspješno servisiralo sve fakultete u proteklom periodu. – kazala je ministrica Čerkez.

Narednog mjeseca bit će upriličena i svečanost na kojoj će svim univerzitetima iz srednje Bosne biti uručene akreditacije.