Politika

Predsjednik F BiH zatražio od SBB da ostanu dio parlamentarne većine

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je da je insistirao i tražio da SBB BiH ostane dio parlamentarne većine i izvršne vlasti, imajući u vidu interes svih naroda i građana koji žive u Federaciji BiH i reformske procese koje moramo voditi.

 

 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara održao je sastanak s izaslanstvom Saveza za bolju budućnost BiH predvođenim Adisom Omerbegović Arapović, dopredsjednicom SBB-a BiH te Nasirom Beganovićem, predsjednikom Kluba SBB-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH i Fuadom Hadžimehmedovićem, predsjednikom Kluba SBB-a BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Na sastanku je razgovarano o aktualnim političkim prilikama i odnosima u Federaciji BiH, s posebnim naglaskom na najavljene ostavke ministara SBB-a BiH u Vladi Federacije BiH.

„Slijedi jedno turbulentno razdoblje pred izbore i smatram da ćemo zajedno moć tome najbolje odgovoriti. Na Savezu za bolju budućnost ostaje da kroz svoja stranačka tijela donese najbolju odluku o pitanju sudjelovanja u izvršnoj vlasti, ali isto tako, da na najbolji način procijeni koliko je važno da budu dio parlamentarne većine kako bi zajedno rješavali sve ono što je u ovim trenucima nagomilano, u smislu problema s kojima se suočava svaki stanovnik u Federaciji BiH.“, kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Dopredsjednica SBB-a BiH Adisa Omerbegović Arapović istaknula je da će, u konačnici, odluku o ostavkama ministara SBB-a BiH u Vladi Federacije BiH donijeti organi stranke SBB-a BiH, ali da je više nego očigledno da, nakon razgovora s predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom, SBB BiH ostaje u Vladi Federacije BiH.

 

(Ured predsjednika F BiH)