Travnik danas

Predstavljena “Muzička stihobojanka o BiH gradovima”

Povodom obilježavanja Dana općine Travnik danas je u organizaciji BZK „Preporod“ Travnik održana promocija knjige autora Taika Ganića “Muzička stihobojanka o BiH gradovima“.

 

 

Knjiga je predstavljena mladim naraštajima u javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje Obdaništu Travnik, kao i u JU Gradska biblioteka Travnik.

Ovom prilikom predsjednik BZK „Preporod“ Travnik i autor knjige Taik Ganić je istaknuo da im je izuzetno zadovoljstvo što koriste priliku za promociju knjige baš u dane obilježavanja manifestacije Dan općine Travnik.

– Riječ je o desetak bh. gradova koji su predstavljeni kroz pjesme i crteže i svaka pjesma i crtež predstavlja svojevrsnu ličnu kartu tog grada, te zapravo iz ovih stihova djeca mogu puno toga saznati o svome gradu kao i o svojoj domovini. –  kazao je Ganić.

 

Načelnik općine Travnk Kenan Dautović se zahvalio mališanima na toploj i veseloj dobrodošlici, te pohvalio sve uspješne i kreativne aktivnosti koje uveliko doprinose u obilježavanju značajnog datuma za općinu Travnik.