Travnik

Podjeljeni prigodni paketi putnicima na prolazu kroz Travnik

 

Udruženje građana za kulturu, obrazovanje i humanitarni rad „Progress Centar“ iz Travnika priredilo je proteklog vikenda podjelu prigodnih paketa na semaforu u travničkom naselju Kalibunar. Ova akcija organizovana je uz podršku donatora i u saradnji sa Policijskom stanicom Travniku.

DSC_0474

-Naša želja je da ovom akcijom promovišemo plemenitost, zajedništvo i druge univerzalne ljudske vrijednosti u ramazanskim danima radosti i veselja. U isto vrijeme želimo vozačima skrenuti pažnju da smanje gas i da se pridržavaju saobrćajnih propisa. U opreznoj vožnji je spas! – istaknuo je Abdulkadir Indžić, predsjednik Udruženja.

DSC_0479

Tokom ramazanskih dana Progress Centar organizovao je brojne akcije od podjele paketa za siromašne porodice, preko iftara za djecu i omladinu u džematima Kalibunar u Travniku i Islamskom centru u Novom Travniku, do iftara u Rudniku „Abdi Lolić“ Bila,te  na Starom gradu i Galici.

U saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Travnik do kraja ramazana planirana podjela 300 bajramskih paketića u Elči Ibrahim-pašinoj medresi, a paketići su osigurani i za djecu na Pedijatrijskom odjelu JU Bolnica Travnik i u Edukcijsko-rehabilitacijskom centru „Duga“ u Novom Travniku.