MladiStudent Info

Projekat profesionalne orijentacije Edukacijski fakultet predstavio u Novom Travniku

“Učit ću što želim, radit ću što volim” naziv je projekta profesionalne orijentacije kojeg tim Edukacijskog fakulteta predstavlja, a danas su posjetili Srednju školu „Novi Travnik“.

 

Tim pedagoga i psihologa Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku brižljivo je pripremio radionicu za srednjoškolce kako bi im pomogao u odabiru budućeg zanimanja.

-Aktivnost “Upoznaj sebe, izaberi pravi smjer” naišla je na oduševljenje maturanata ove škole koji su uzeli aktivno učešće u svim ponuđenim sadržajima iz oblasti profesionalne orijentacije. Zahvaljujemo pedagogici Martini Levarda i profesorici Kristini Bogdan kao i učenicima na divnom druženju. – kazali su nam sa Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Za učenike Srednje škole „Novi Travnik“   organizovan je kviz profesionalne orijentacije, koji je privukao pažnju kako učenika, tako i nastavničkog kadra, a pobjednici su: Karlo Čorić, Zdenko Pendeš, Antonio Šiško, Matej Šapina i Antonio Ljubas.

Tim Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku inovativnim pristupom oduševio je  učenike Srednje škole “Novi Travnik” i nastavlja sa posjetama, aktivnostima i zanimljivim sadržajima u svojoj misiji da mladim ljudima pomognu da izaberu zanimanje koje će raditi sa ljubavlju.