S proljećem travničke mahale ponovo oživjele uz Dan općine Travnik

IT radionica “Kids Hack Day”, održana  je sinoć kao posljednji sadržaj manifestacije Dan općine Travnik, a  danas je u Travniku  zvanično zatvoren program ovogodišnjeg obilježavanja.

 

Najsadržajnija kulturno-zabavna i sportska manifestacija, ove godine ponudila je preko 100 sadržaja i aktivnosti, te okupila brojne učesnike s jedinstvenim ciljem promocije i popularizacije univerzalnih travničkih vrijednosti.

U periodu od 19. marta do 10. aprila u Travniku su upriličeni raznovrsni zanimljivi sadržaji u kojima su svi mogli pronaći nešto za sebe, istaknula je glasnogovornica manifestacije Aldijana Dizdar. „Kao i ranijih godina, prije vremena pandemije, ovo proljeće smo dočekali onako kako i dolikuje, radno, veselo i na ulicama. Travničke mahale su ponovo oživjele uz jedan od važnijih datuma“, kazala je Dizdar.

Dodala je, također da su na više lokacija u Travniku u zanimljivim sadržajima imali priliku uživati i oni najmlađi, kao i najstariji stanovnici Travnika, ali i brojni posjetitelji.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Kako ističu organizatori održane su brojne umjetničke izložbe i performansi, promocije knjiga i pozorišnih predstava,  raznovrsna edukativna predavanja i zabavne radionice za odrasle i najmlađe, ali i mnoštvo sportskih aktivnosti.

Sekretar Općine Travnik i predsjednica Organizacionog odbora manifestacije Aida Daul kazala je da su ove godine relizirane i aktivnosti čiji je organizator Općina Travnik, te da je pored svečane sjednice Općinskog vijeća Travnik, prepoznatljive “kajganijade” koja je okupila brojne posjetitelje, druženja načelnika i općinske administracije sa penzionisanim zaposlenicima Općine Travnik, u „Klub neizlječivih Travničana“ prvi put pristupila i jedna žena i to vrlo uspješna sportistkinja Larisa Cerić.

– Također nas izuzetno raduje to što su ove godine polazna tačka manifestacije koja se ove godine održavala pod motom „Travnik u očima djeteta“, bila upravo djeca, te što smo pored brojnih sadržaja posvećenih upravo njima, imali i jedan cijeli dan samo za njih u okviru kojeg je upriličeno višesatno druženje i zabava uz brojne zanimljive sadržaje kao i proslava rođendana djece prvorođenih beba na sam Dan općine Travnik u periodu od kada se obilježava Dan općine Travnik. – naglasila je Daul.

Kako je rečeno na današnjem završnom sastanku Organizacijskog odbora manifestacije Dan općine Travnik naglašeno je da je ovogodišnja manifesracija uspješno održana, te da su izuzetno zadovoljni što su i ove godine u raznovrsnim aktivnostima učešće uzela brojna udruženja, organizacije, institucije kao i pojedinci.

Dan općine Travnik, od 2012. godine obilježava se  21.03. i to na dan za koji se vežu brojna simbolična značenja, od kojih je najznačajniji dolazak proljeća i vremena kad se slavi život i sve budi i cvjeta, pa i raste trava, što opet ima veze i sa samim nazivom Travnika.