Politika

Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH posjetio Travnik

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Semir Efendić, zajedno sa generalnim sekretarom SBiH Džemalom Smajićem posjetio je Travnik, te održao sastanak  sa članovima radne grupe Stranke za BiH za Srednjobosanski kanton (SBK), koju predvodi  Nevzudin Brljak, član glavnog odbora SBiH i vijećnik SBiH u općinskom vijeću Novi Travnik.

 

 

-Na sastanku su analizirani detalji u općinama Novi Travnik i Kiseljak koje su uspješno sprovele izborne skupštine SBiH. Također je razgovarano o organizaciji izbornih skupština u općinama Travnik, Vitez i Bugojno, te je konstatirano da su svi preduslovi ispunjeni i da će se iste održati u prvoj polovici maja mjeseca 2022 godine. U ostalim općinama SBK brzo će biti formirana povjereništva, kao osnov za razvoj demokracije. Pored mnogih tema projekti koji moraju osigurati povećanje nataliteta, povećanje stope zaposlenosti i rasta nivoa plata radnika, te zaustavljanje iseljavanja bili su prioritet razgovora. Infrastrukturni, obrazovni, proizvodni, energetski i drugi razvojni projekti su budućnost naše domovine. – saopćeno je iz Stranke za BiH.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Na sastanku su bili prisutni i Senad Džaja, član predsjedništva SBiH i zamjenik predsjedavajućeg općinskog vijeća Novi Travnik, te Šaban Delić, član glavnog odbora SBiH i vijećnik SBiH u Općinskom vijeću Novi Travnik i mnogi članovi stranke iz općina Srednjobosanskog kantona.

Nakon kvalitetnog radnog sastanka, organiziran je zajednički iftar za članove i simpatizere Stranke za BiH iz gradova SBK.