Promovisan Priručnik za profesionalce o postupanju u slučajevima nasilja nad djecom i prosjačenja djece

Udruženje socijalnih radnika SBK/KSB održalo je u ponedjeljak, 21. 11. 2016. godine u sali Općine Travnik Okrugli stol pod nazivom „Promocija Priručnika za profesionalce o postupanju u slučajevima nasilja nad djecom i prosjačenja djece u SBK/KSB“.

 Članovi multidisciplinarnog tima, Ivan Ilijašević, Miroslav Jakić i Izudin Halaba govorili su o važnost novoizrađenog Priručnika za profesionalce o postupanju u slučajevima nasilja nad djecom i prosjačenja djece u SBK/KSB, te značaju multidisciplinarnog pristupa i formiranom multidisciplinarnom timu. Na Okruglom stolu sudjelovali su članovi Udruženja socijalnih radnika SBK/KSB, predstavnici škola, domova zdravlja, policije  i drugih organizacija koje se bave prevencijom nasilja nad djecom i prosjačenja djece s područja Općina Travnik, Novi Travnik i Vitez.

Predsjednica Udruženja socijalnih radnika, Indira Mehić- Čejvan je naglasila važnost multisektorskog pristupa i same izrade Priručnika: „ Ovom prilikom želim se zahvaliti sudionicima Okruglog stola na pokazanom interesu. Multisektorski pristup je važan pri uspostavi sistema socijalne zaštite i nadam se da će sama izrada Priručnika profesionalcima koji se bave prevencijom nasilja nad djecom i prosjačenja djece, pomoći u radu i dati osnovne smjernice o postupanju u slučajevima nasilja nad djecom i prosjačenja djece u SBK/KSB“

Po završetku Okruglog stola i razmjene iskustava, predstavnicima institucija podijeljeni su i Priručnici za profesionalce o postupanju u slučajevima nasilja nad djecom i prosjačenja djece u SBK/KSB.

Okrugli stol je organiziran uz financijsku podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK/KSB.