Travnik

Promovisani diplomanti Edukacijskog i Fakulteta za tehničke studije

 

Danas je u Kampusu Univerziteta u Travniku održana svečana promocija diplomanata i magistranata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije. Svečanom promocijom obilježen je i završetak izgradnje prve faze Kampusa.

-Završena je prva od pet faza izgradnje Kampusa. Planiramo izgradnju obdaništa, osnovne i srednje škole, sportske dvorane i još nekoliko pogona. Od Nove godine u pogonima za proizvodnju zaposleno je 100 ljudi. Cilj nam je da naši kadrovi, koji završavaju obrazovanje budu konkuretni na tržištu. – kazao je dr. Nihad Selimović, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku.

U prisustvu velikog broja gostiju iz političkog, privrednog, vjerskog, kulturnog i sportskog života Travnika i srednje Bosne uručene su i diplome diplomantima i magistrantima Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije. Edukacijski fakultet promovisao je 250 diplomanata i magistranata na sedam studijskih smjerova. Fakultet za tehničke studije promovisao je 110 diplomanata na četiri studijska smjera.