Info

Promovisani diplomanti farmaceutsko – zdravstvenog fakulteta Travnik

Danas su na Farmaceutsko zdravstvenom fakultetu Univerziteta uTravniku uručene  diplome doktorantima, magistrima Farmacije, doktorima stomatologije, bachelorima i magistrima studijskog  programa fizioterapije, radiologije i sestrinstva. Diplomantima, profesorima, članovima porodica i brojnim prisutnima najprije se obratio rektor Univerziteta u Travniku prof. dr. Rasim Dacić.

 

-Ovo je najsvećaniji dan za naš Univerzitet, za Fakultet i posebno za naše studente koji danas dobijaju potvrdu stečenih znanja i iskustava. Hvala Vam što ste nam ukazali povjerenje, posebno u vremenima kada postoji žestok otpor prema privatnim fakultetima.Vi ste svoje obrazovanje stekli na Univezitetu u Travniku i na taj način postali značajn dio akademske zajednice BiH. – istaknuo je rektor Dacić.

 

Dugotrajan trud i nesebično zalaganje osnivača Farmaceutsko – zdravstvenog fakulteta, prof. dr.  Mithata Asotića je odgovoran za uspjeh ove obrazovne institucije. Prof. dr. Asotić čestitao je diplomantima.

-Univerzitet u Travniku je opšte društveno dobro, njega sačinjavaju pet fakulteta. Naš Univerzitet je iskoračio na evropsku akademsku scenu, zahvaljujući svojim rezultatima,rezultatima vašeg rada, našeg zajedničkog timskog rada i danas zajedno svjedočimo tome. Svaka godišnjica, pa i ova je prilika da se prisjetimo pređenog puta i prepreka koje smo svi zajedno prelazili. Svjesni smo da danas postiji virtualni svijet koji postaje dio realnog svijeta koji širi konfuziju u svim oblastima društvenog života. I naš Univerzitet je dao veliki doprinos razbijanju negativne slike i predrasuda o privatnim univezitetima i suprostativio se propagandi raznih konzervativnih društvenih subjekata koji podmeću razne neistine o privatnim univezitetima. – kazao je prof. dr. Asotić.

 

Univerzitet u Tavniku osnovan je 2007. godine, a Farmaceutsko-zdravstveni fakultet unutar istog osnovan je 2009. godine. Farmaceutsko-zdravstveni fakultet svojom  veličinom  i opremljenošću zadovoljava evropske i svjetske standarde u oblasti visokog obrazovanja.

Važno je istaknuti da je Univerzitet u Travniku akreditovan, a 2020. godine  sa svojim organizacionim jedinicama među kojima je i Farmaceutsko-zdravstveni fakultet je dobio rješenje  o institucionalnoj reakreditaciji.

Reakreditacija Univerziteta u Travniku još jednom je potvrdila  da ova visokoškolska institucija raspolaže adekvatnim nastavnim osobljem, prostorom, laboratorijama i salama za praktičnu nastavu, bibliotekom i ostalim pratećim sadržajima koji omogućavaju kvalitetnu edukaciju studenata.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript