Sjećanja

Proteklog vikenda Travnik ostao bez dva izuzetna liječnika

Proteklog vikenda preminula su dva izuzetna liječnika, nekadašnji zaposlenice JU Bolnica Travnik, prim. dr. Nedim Kulenović, specijalista urolog i prim.dr. Hajrudin Alijagić, specijalista neuropsihijatar.

 

 

U petak 15. novembra u 77-oj godini života preminuo je prim.dr. Hajrudin Alijagić, specijalista neuropsihijatar. Dženaza je obavljena u nedjelju 17. novembra na mezarju Plava voda u Travniku. Neuropsihijatriju specijalizirao je 1984. godine. Tokom ljekarske karijere radio je u bolnicama u Livnu i Travniku. Zaposlenik JU Bolnica Travnik bio je u periodu od 1996. – 1999. godina, a nakon toga radio je u privatnoj ordinaciji.

 

U nedjelju 17. novembra u 71-oj godini života preminuo je prim. dr. hadždži Nedim Kulenović, specijalista urologije i dugogodišnji šef Urološkog odsjeka pri Hirurškoj službi u travničkoj bolnici. Kao specijalista urologije u JU Bolnica Travnik počeo je raditi 1985. godine gdje je ostao sve do odlaska u penziju. Dženaza dr. Kulenoviću obavljena je 18. novembra u haremu Poturmahalske džamije.