Politika

A-SDA će podržati Muhameda Ćosića za načelnika Općine Travnik

Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA) odlučila je podržati kandidaturu mr. Muhameda Ćosića za načelnika Općine Travnik. Podsjećamo, Muhamed Ćosić kandidat je za načelnika Općine Travnik ispred  koalicije koju sačinjavaju Stranka za BiH, LDS i BOSS.

-Naši kandidati su uglavnom demobilisani borci i jedini je koji se zainteresovao za nas i zbog toga smo odlučili podržati magistra Muhameda Ćosića. – pojasnio je doc.dr. Hadžib Salkić, nosilac liste A-SDA za Općinsko vijeće Travnik.

a_sda

Programska načela i ciljeve A-SDA predstavio je dr. vet. Dženan Šačirbegović, naglasivši kako je A-SDA odgovor populacije demobilisanih boraca na loš odnos koji prema njima ima aktuelna vlast, te da je cilj poboljšati položaj boračke populacije.  Uz ovo A-SDA zalagat će se za stalnu borbu protiv sistemskog kriminala i koruopcije.

Irhad Ramić, kandidat A-SDA na listi naglasio je kako su svi kandidati na listi iz reda boračke populacije, te je najavio kako će A-SDA instistirati na donošenju Zakona o  Jedinstvenom registru pripadnika oružanih snaga  i korisnika prava  iz oblasti BIZ-a, koristeći preciznu ratnu evidenciju.