Centralna Bosna

„Slatkiši“ uvršteni u Proračun za 2023. godinu

Predsjednica kantonalne/ županijske  Udruge „Slatkiš“  Vanja Džambas posjetila je danas načelnika Općine Novi Travnik Stjepana Duju kako bi mu prenijela  poruku djece i odraslih koji su oboljeli od dijabetesa .

 

 

„ Slatkiši Novog Travnika Vam se od  srca zahvaljuju“ kazala je Vanja Džambas, ističući da se zahvaljuju za potporu koju su od Općine Novi Travnik dobili u 2022. godini a osobito  za napor koji je učinjen da  Udruga „Slatkiš“ bude prepoznata kroz stavku u Proračunu za 2023. godinu.

Iako je  pitanje rješavanja problema nabave senzora za mjerenje šećera – dijabetesa pitanje koje je u nadležnosti  kantonalnog resornog ministarstva, Općina Novi Travnik  prepoznala je potrebu dati potporu djeci i mladima, kako bi i druge jedinice lokalne samouprave podržale ovaj način rješavanja problema te potakle nadležne institucije da se sustavno pozabave rješavanjem ovoga problema na prostoru svih općina Kantona Središnja Bosna.

Ovim korakom Novi Travnik šalje poruku da još jednom ide korak ispred i ukazuje da se i na ovaj način može skrbiti o djeci oboljeloj od dijabetesa.

Vanja Džambas istaknula je da članovi Udruge „Slatkiš“ dolaze iz općina Travnik, Novi Travnik, Kiseljak, Kreševo, Gornji Vakuf – Uskoplje, Vitez i Fojnica .