Hronika

Službenici MUP-a SBK osam vozača isključili  iz saobraćaja, a jedan lišen slobode

Policijski službenici MUP Srednjobosanskog kantona, tokom protekle noći nastavili su sa intenzivnim preventivno-represivnim aktivnostima na suzbijanju i sprečavanju raznih oblika krivičnih djela i prekršaja, te očuvanja povoljnog stanja sigurnosti.

 

 

Aktivnosti su provedene na području cijelog kantona, a poseban akcenat dat je na područje Bugojna, Donjeg Vakufa i Busovače, gdje je bila angažovana i Jedinica za specijalističku podršku. Izvršen je pregled i kontrola rada više ugostiteljskih objekata, vršena je pojačana kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na kontrolu kriminogenih lica, pronalaska oružja i eksplozivnih materija, opojnih droga i drugih predmeta i materija koje se mogu dovesti u vezu sa raznim krivičnim djelima.

Prilikom provođenja navedenih aktivnosti ukupno je kontrolisano 958 vozila i vozača, pregledano je 484 vozila, iz saobraćaja je zbog alkoholiziranosti ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 8 vozača, a zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključena su 3 vozila. Uručeno je ukupno 211 prekršajnih naloga, a 1 vozač je lišen slobode zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Tokom provođenja pojačanih aktivnosti došlo se do veoma značajnih operativnih saznanja koja se mogu koristiti u planiranju sličnih aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu.