Hronika

Snimanje emisije i promocija BH Eurosnog tima pretvorila se u incident na Vlašiću

Policijskoj stanici Travnik  jutros oko 2.00 sati obratio se Šaćir Ameti (32) iz Sarajeva i prijavio je da ga je flašom u glavu udario  Almir Ajanović (41) iz Vogošće, potvrđeno je u juče iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

-Na lice mjesta izišla je patrola Policijske ispostave Babanovac. Kod Šaćira Ametija su konstatovane lakše tjelesne povrede, a protiv Almira Ajanovića podnesena je prekršajna prijava. – potvrdila nam je Ljubica Tomašević, glasnogovornica MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Iz Javne ustanove Bolnica Travnik potvrđeno nam je da su tokom noći ukazali pomoć učesnicima okršaja sa Vlašića, ali da su nakon toga odmah pušteni na kućno liječenje. Međutim,  u prijepodnevnim satima u ovoj ustanovi pregledana je i D.M.T. iz Sarajeva koja se žalila na vrtoglavicu zbog udarca. Nakon pregleda u prijemnoj Hirurškoj ambulanti, ona je upućena u ORL ambulantu travničke bolnice gdje je pregledana.

-Protekla dva dana Hayat TV je snimala dvije emisije. Sve je proteklo odlično i trebalo je biti završno večerom i proslavom. Proslavi se pridružila i ekipa od pet osoba koja treba predstavljati našu zemlju na Eurosongu. Ideja je bila da ova TV kuća na jedan lijep način podrži bosanskohercegovački tim koji nastupa na ovom takmičenju.  U jednom trenutku Almir je ustao i flašom gađao Jalu. Nije ga pogodio, a flaša je udarila Šaćira i razbila mu glavu. U drugom pokušaju uspio ga je pogoditi. Uskoro je stigla policija koju smo predhodno pozvali. – kazala nam je Dijana Brkan, voditeljica turističkog centra EKO FIS na Vlašiću.

Dio učesnika ovog incidenta Vlašić je napustio tokom noći, a ostatak odmah ujutro. U samom restoranu u kojem se desio incident nije pričinjena veća materijalna šteta, a sobe koje su koristili učesnici incidenta bit će naknadno pregledane.