Centralna BosnaStudent Info

Svečana promocija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku (FOTO)

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku upriličena svečana promocija diplomanata, magistranata i doktoranata. Na svečanosti je promovisano 160 diplomanata, 19 magistranata i četiri doktora nauka. Među diplomantima, koji su promovisani u sjedištu ovog fakulteta u Kiseljaku,  je 124 studenta općeg prava i 36 studenata poslovnog prava.

 

Studentima su čestitali Zoran Matošević, pomoćnik ministra obrazovanja Srednjobosanskog kantona, prof. dr. Rasim Dacić, rektora Univerziteta u Travniku, te prof. dr. Džemal Najetović, dekan Pravnog fakulteta.

I ove godine Pravni Fakultet Univerziteta u Travniku nagradio je najbolje, pa je titulu najboljeg studenta generacije ponijela  Merima Šehović, a najbolji profesor u protekloj akademskoj godini je prof.dr. Zijad Hasić. Tradicionalno izabran je i najbolji asistent, a to je ove godine Nihad Čivić. Najbolji administrativni zaposlenik Pravnog fakulteta je Jasna Ibrahimpašić, a Samira Vreto je najbolja među tehničkim osobljem.

prof.dr. Ismet Alija uručuje priznanje najboljoj studentici Merimi Šehović

U protekloj akademskoj godini Pravni fakultet Univerziteta u Travniku dobio je dva priznanja, certifikat bonitetne pouzdanosti,a prof. dr. Ismet Alija, osnivač Fakulteta proglašen je za ličnost godine u oblasti nauke i obrazovanja, za desetogodišnji izuzetno uspješan rad Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku.