Travničani

Travničani još jednom pokazali ljudskost

Rahmetli Jasminka Turanović naša sugrađanka iz naselja Skok sahranjena je danas zahvaljujući organiziranosti i ljudskosti Travničana. Akciju je pokrenula Džana Konjalić, predsjednica Mjesne zajednice Bojna.

 

– Jasminka Turanović sestra od Muhameda, Jasmina i Nezira je preselila na ahiret u petak, 22.12. 2023. godine, te se pojavio problem oko preuzimanja tijela i dženaze budući da nema nikoga od porodice.

Zbog situacije koja je nastala, za dostojanstven ukop u skladu sa tradicijom i pravilima uključio se čitav tim ljudi iz našeg grada na čemu im se ovim putem zahvaljujemo i to: načelnik općine Travnik Kenan Dautović, generalni direktor Merhameta BiH Kenan Vrbanjac, direktor RO “Merhamet” Travnik, Merzuk Omerdić, zastupnica u Skupštini SBK i predsjednica Žene SDA, Irma Čorbić, predsjednica MZ Bojna, Džana Konjalić, Fadil Aščić upravnik Šumarije Travnik, Graforad Travnik , Amir Fulurija i žene stanovnice Skoka na Ilovači Emsada Konjalić, Nermina Hrnjić, Elvira Zejnić, Džemila Karić i Aida Zahirović bez kojih se ovo ne bi ni pokrenulo. – kazala nam je Džana Konjalić, predsjednica Mjesne zajednice Bojna.