Lifestyle

Travničanka Amina Đelilbašić zakoračila u mankenske vode

Sedamnestogodišnja Amina Đelilbašić iz Travnika krajem prošle godine dobila je ponudu jedne agencije i tako je započela sa bavljenjem modelingom i manekenstvom.

 

-Pohađam srednju Medicinsku školu u Travniku, pored škole svoje slobodno vrijeme sam posvetila modelingu. Kao mala djevojčica u djetinjstvu sam željala hodati crvenim tepihom i liječiti bolesne. – kaže nam Amina.

Poziv jedne agencije za Aminu je bio prilika da svoje želje o bavljenju manekenstvom i modelingom i ostvari.

-Krajem prošle godine sam dobila prvu ponudu od jedne agencije, a zatim su ostale agencije saznale za mene i imam bezbroj ponuda. Ove godine dobila sam ponudu od agencije Fashion Company da surađujem sa njima. Naravno otišla sam. Cilj mi je da se dokažem  u svijetu modelinga. Jako sam pozitivna i puna života.  Moja poruka ljudima je da je početna tačka svakog uspjeha želja. Samo vi sami sebi možete ostvariti svoje snove niko drugi. – govori Amina.

Poslije srednje škole želi upisati Medicinski fakultet s obzirom da joj je velika želja da pomaže i ljudima i da i liječi i to bi, kaže nam Amina Đelilbašić, bio nastavak započetog s obzirom  da ide u Medicinsku školu.