Biznis

Turistička ponuda SBK predstavljena u Zagrebu

U okviru poslovnih susreta poduzetnika Srednjobosanskog kantona i hrvatskih poduzetnika, uz angažman Turističke zajednice SBK/KSB predstavljena je turistička ponuda Srednjobosanskog kantona.  Turističke potencijale srednje Bosne kao i mogućnosti dalje saradnje u oblasti turizma posebno u realizaciji zajedničkih projekata koji bi se finansirali iz sredstava EU fondova kroz prekograničnu saradnju Turističke zajednice SBK/KSB  i hrvatskih županijskih i gradskih turističkih zajednica, prisutnim poduzetnicima predstavio je direktor Turističke zajednice SBK/KSB, Miroslav Matošević.

20160509_121959

U bilateralnim razgovorima sa Turističkom zajednicom Zagrebačke županije i direktorom Turističke zajednice grada Zagreba, na inicijativu Turističke zajednice SBK/KSB razgovarano je o mogućnosti realizacije projekta biciklističke ture  koja bi povezala ova područja i njeno stavljanje u funkciju turizma.

Domaćin  poslovne konferencije u Zagrebu bila je Hrvatska gospodarska komora (HGK) – Komora Zagreb koju je predvodio predsjednik Komore  dr. Zlatan Frӧhlich, dok su delegaciju srednjobosanskih poduzetnika, u čijem su sastavu bili i predstavnici 12 kompanija iz Viteza, Travnika, Kreševa, Nove Bile, Donjeg Vakufa i drugih gradova s tog područja,  predvodili dr. Asim Gradinčić, predsjednik Privredne  komore SBK/KSB,  te Franjo Rajković, predsjednik Upravnog odbora Privredne komore Federacije BiH.

S hrvatske strane odazvali su se predstavnici gospodarskih i drugih institucija lokalne i regionalne samouprave te 25 kompanija.