Mladi

U travničkoj Ekonomskoj školi održano tradicionalno takmičenje “Business me”

Tradicija ekonomske škole je, između ostalog, organizovanje prigodnih događaja u kome se prezentira naučeno ekonomske znanje. Tako je 9. marta održano školsko takmičenje za učenike završnih razreda na temu biznis plan, pod simboličnim nazivom “Business me”.

 

Bilo je prijavljeno devet  timova koji su razradili devet  biznis ideja, te ih prezentirali pred komisijom koju su činile organizatorice takmičenja – profesorice ekonomske grupe predmeta – Aida Ramčić – Salkić i Adisa Imširović, te pedagogica škole Samira Mameledžija. Nesebičnu podršku je pružila i direktorica škole mr. sci. Mehridžana Alibašić.

Takmičenje je organizovano u sali za tjelesni odgoj, koja je prigodno uređena uz poštivanje epidemioloških preporuka.

Za tri prvoplasirana tima su obezbjeđeni pokloni iz kabineta PZV-a, priručnik i radna sveska za mlade poduzetnike “Youth start”, dok će im diplome biti svečano uručene za Dan škole.

Prvoplasirani tim je “Noj”, učenice Larisa Srkalović i Ambra Durmišević. Drugo mjesto je osvojila ideja “Three dog blend”, učenice Amila Muslimović i Amra Mehmedović. Treće mjesto dijele dva tima : “Dream design” – Edina Tahirović, Sumejja Peco i Amar Langić i “Flora” – Senaida Salkić, Amina Mekić i Almina Palalić.

Da su neka drugačija vremena, škola bi bila prepuna publike koja bi sigurno došla podržati takmičare, ali i u ovako skromnim uslovima su đaci Ekonomske škole pokazali da su u stanju da se prilagode situaciji i iz svega izvuku maksimum, jer upravo to će biti njihov zadatak u društvu kao budućih ekonomskih i komercijalnih tehničara. Bilo kako bilo naša vodilja ostaje “Let’s do business”.