Travnik

U Travniku osnovana Udruga Interaktiva

Osnivačkom skupštinom održanoj u listopadu 2023. godine osnovana je Udruga Interaktiva sa sjedištem u Novoj Biloj, koja je potom registrirana u Ministarstvu pravosuđa i uprave Kantona Središnja Bosna.

Neki od ciljeva Interaktive su unaprjeđivanje kvalitete života pojedinaca, obitelji i zajednica promicanjem, stvaranje zdravih životnih stilova mladih s naglaskom na edukaciju i informiranost, zdravlje, nenasilje, povezivanje i komunikaciju; promicanje, razvitak i unapređenje neformalnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja, djelovanje na području mentalnog zdravlja društva, posebno mladih, zagovaranja odgovornog odnosa društva, posebno mladih, prema svojoj okolini i okolišu, povećavanje osjetljivosti mladih po pitanjima rodne i i spolne jednakosti; stvaranje dijaloga i partnerstva odraslih i mladih na području problematike mladih.

Udruga Interaktiva okuplja one koji su spremi na suradnju, povezivanje s građanima, ostvarivanje pluralnog i slobodnog društva, a čine je mladi magistri, profesori, inženjeri, studenti raznih struka.
Na osnivačkoj skupštini za predsjednicu jednoglasno je izabrana Matea Cakalin, magistra prava.

– Postoji široka lepeza društvenih pitanja i problema na čijem rješavanju se može uspješno dinamizirati aktivizam i entuzijazam građana, od čega će najveću korist imati društvo u cjelini.Prepoznavanje i njegovanje ljudskih potencijala, stvaranje prilika za njihovo iskazivanje te poticanje i osnaživanje građana za što aktivnijom participacijom u svim područjima društvenog djelovanja, sastavi su dio vizije naše Udruge“, rekla je Cakalin.

Za zamjenika predsjednice izabran je Mario Gazibarić, mladi inženjer laboratorije.

– Drago mi je da sam dio ove ambiciozne interaktivne ekipe. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama kontinuirano razmjenjivati znanja i ideje te doprinijeti široj lokalnoj zajednici. – istaknuo je Gazibarić.

Za tajnicu Interaktive izabrana je Iva Šipić, mlada i ambiciozna studentica politologije.

-Radujem se svakom budućem, zajedničkom radu naše Udruge i vjerujem da je ovo veliki, pozitivan korak za nas i naše sugrađane. –  dodala je Šipić.

Udruga ovim putem poziva sve ambicione, proaktivne, mlade i dokazane osobe za se priključe i zajedno stvaraju nove lijepe i pozitivne priče.