Biznis

U Travniku otvoren Start IT centar

 

Na Sveučilištu/Univerzitetu „VITEZ“ u Travniku otvoren je  Start IT centar, prvi u srednjoj Bosni, a pokrenuli su ga predavači sa  Fakulteta informacijskih tehnologija u saradnji s kompanijama Microsoft BiH, KimTec, Tring Gračanica,  Devion, IT Solutions i Asocijacija za IT Travnik.

Start IT centar, mjesto znanja, inovativnosti i kreativnosti, namijenjen je svim mladim nezaposlenim ljudima kojima je potreban pristup Internetu  i prostor za rad, a koristit će im za   pokretanje vlastitog posla.

start_it1

Mladim i talentovanim informatičarima najprije se obratio prof.dr. Mirko Puljić, rektor Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“  i poželio im uspješn rad. Rektoru Puljiću uručena i prva članska kartica.

„Sveučilište Vitez ponudit će savremeni prostor u kojem će se svi zainteresirani mladi ljudi, nadamo se budući poduzetnici, educirati i napredovati u kreiranju vlastitog biznisa. To ćemo im omogućiti kroz besplatna predavanja, radionice i tečajeve programiranja, a koje će voditi ugledni stručnjaci iz IT oblasti. S tim u vezi, također ćemo im omogućiti i uspostavljanje kontakata uz čiju će pomoć, koristeći već usvojena znanja i vještine, ostvariti profesionalne ambicije“, poručio je doc.dr. Hadžib Salkić, prodekan FIT-a Sveučilišta/Univerziteta VITEZ jedan od glavnih idejnih tvoraca pokretanja Centra.

start_it00

Također, uvjeren je  i kako će Start IT centar pružiti bolje uslove za mlade, posebno nezaposlene, koji će edukacijom i radom u Centru dobiti šansu  za stjecanje prvog radnog iskustva.