Hronika

U Travniku preminula djevojka na 18. rođendan

 

Nakon objave u pojedinim medijima da je radnica Tvornice „Fortitudo“ Travnik, koja posluje u sastavu „AS Group“, umrla od hladnoće na radnom mjestu, kontaktiratali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, gdje nam je potvrđeno da je A. M. iz Travnika umrla na svoj 18. rođendan u Hitnoj pomoći. Kako doznajemo riječ je o Ameli Mahalbašić.

– Mi smo odmah po dojavi o tom događaju izvršili provjere. Djevojka je umrla u Domu zdravlja, a uzrok je za sada nepoznat. Poslodavac je, nakon što je djevojci pozlilo, pustio radnike koji su bili u smjeni kući jer su bili u šoku zbog ovog događaja. – kazao nam je Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK, dodajući kako se ne može tvrditi da je hladnća uzrok ovog nesretnog događaja.

Iz JU Bolnica Travnik potvrđeno nam je da djevojka nije dovezena u ovu zdravstvenu ustanovu nego u Hitnu pomoć JU Dom zdravlja Travnik. Prema posljednjim informacijama uzrok smrti  je srčani udar. Cijeli događaj odigrao se u jutarnjim satima, nedugo zatim radnici su pušteni kući zbog šoka, a ne zbog hladnoće.

Dženaza preminuloj Ameli Mahalbašić bit će obavljena sutra poslije podne namaza (u 12,30 sati) na mezarju Vlahovići.