Lifestyle

U Travniku se održava 55. Smotra naučno tehničkog stvaralaštva mladih BiH

 

Danas je u Travniku otvorena 55. Smotra naučno-tehničkog stvaralštva mladih BiH koja je okupila 300 učenika iz 131 škole iz BiH, a sa njima je još 130 mentora i nastavnika. Svoje tehničke vještine i izume predstvaljaju učenici iz Unsko-sanskog, Srednjobosanskog, Bosanko-podrinjskog, Hercegovačko-neretvanskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog kantona i Kantona Sarajevo, te učenici iz Distrikta Brčko.

U ime organizatora, Društva za naučno-tehnički odgoj mladih BiH, Nijaz Brajlović, predsjednik  Društva se zahvalio organizatorima, a učenicima je poželio uspjeh na smotri.

Nezira Fuško, obratila se u ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK, a Smotru je otvorio načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić .

Učenici će svoje umjeće pokazati u 40 disciplina, a stručne komisije izvršit će ocjenjivanje. Radovi postavljeni u dvorani O.Š Travnik  pokazali su sav talenat i umjeće bosankohercegovakih osnovaca na tehničkom polju. Domaćini smotre u Osnovna škola „Travnik“, općina Travnik i Srednjobosanski kanton.