Uoči utakmice Humane zvijezde BiH i Hrvatske u Travnik stigao Ćiro Blažević

Travniči stadion “Pirota” danas će biti  domaćin utakmice Humanih zvijezde BiH i Hrvatske. A u svoj vezirski grad došao je i legendarni trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević.

 

 

Za humane zvijezde Hrvatske, koje će sa klupe predvoditi srebreni iz Rusije i aktuelni selektor Hrvatske Zlatko Dalić i Ivica Grnja čuveni Osijekov napadač i trener, nastupiće naviše fudbalera iz bronzane generacije sa SP 1998. godine: Balić, Živković, Bičanić, Špehar, Pralija, Kranjčar, Šimunić, Banović, Stanić, Nereljak, Vlaović, Bokšić, Olić, Šurjak…

Domaći selektor Fuad Muzurović na teren Pirote raspolagaće sa sljedećim nekadašnjim fudbalerima: Vlatko Glavaš, Elvir Bolić, Vedin Musić, Nermin Šabić, Mirza Varešanović, Senad Repuh, Almir Tolja, Edin Mujčin, Senad Brkić, Miro Klaić, Goran Brašnić, Darko Ljubojević, Munir Talović, Alen Škoro, Damir Špica, Zlatan Muslimović, Vladan Grujić, Damir Hadžić, Darko Maletić, Saša Papac, Đelaludin Muharemović, Gradimir Crnogorac.

Muzuroviću će asistirati na klupi Marko Ilić, Husnija Arapović i Sinan Sinanović.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Učešće na ovom događaju uzeće i brojni bosanskohercegovački sportisti. Atletičar Amel Tuka, bokser Dževad Poturak, ali i bivši kapiten košarkaške reprezentacije, proslavljeni i aktuleni ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo Samir Avdić.

Gost ovog događaje biće i predstavnik EU delegacije u BiH Johann Sattler.

Utakmice je humanitarnog karaktera, jer sva sredstva od prodatih ulaznica idu za dvije škole u Travniku. Za katolički školski centar Petar Barbarić i za Srednju školu Travnik, koja je u izgradnji, a svrha je opremanje IT učionica te dvije škole.

Vrh Hrvatskog nogometnog saveza u Travniku će predstavljati predsjednik Marijan Kustić i Zorislav Srebrić, selektor Zlatko Dalić, njegovi pomocnici Ladić, Olić i Pletikosa.Johanu Sattleru će biti uručena lopta sa potpisom svih igrača na ovoj utakmici, a pred početka meče dva goluba će poletjeti sa Pirote. Humane zvijezde BiH i Hrvatske igraju  danas 17 sati u Travniku.