Kult ARTScena

Uskoro “Travničke pozorišne svečanosti 2019”

U organizaciji Pozorišta Travnik  i koprodukciji sa JU Centara za kulturu općine Travnik ovogodišnji festival “Travničke pozorišne svečanosti” TPS 2019.  bit će održan u periodu od 5. do 12. aprila 2019. godine. Na festivalu će biti predstavljeno ukupno šest predstava, profesionalnog, poluprofesionalnog i amaterskog karaktera, četiri za odrasle i dvije predstave za djecu i mlade.
-Novina na festivalu jeste što će djeca po prvi put moći pogledati baletnu predstavu za djecu. Bit će aktivne dvije scene, Kamerna scena i velika sala Centra za kulturu općine Travnik. – saopćili su organizatori.
Festival će biti otvoren  5. aprila permijernom izvedbom predstave Pozorišta Travnik “F.K.P.” autora Rusmira Agačevića, u režiji Roberta Zahirovića.
Cijena ulaznica za svaku predstavu je simboličnih 2 KM, te je moguće nabaviti festivalsku ulaznicu od 10 KM za sve predstave. Gestom kupovine ulaznica publika pomaže radu Pozorišta Travnik.  Rezervacije ulaznica mogu se vršiti svaki radni dan u Centru za kulturu općine Travnik.