Kult ART

Novi album pjesama za djecu „SLOVOTRAGAČ“ – Hit mjuzikl!

Album pjesama za djecu, simbolično nazvan „SLOVOTRAGAČ“ – Hit mjuzik, nudi potpuno novo muzičko putovanje kroz melodije i tekstove. Kao što se iz naziva da zaključiti, glavni junak je u potrazi za slovima – znanjem a sve sa ciljem da postane član Družine slovotragača. U toj potrazi nailazi na prepreke jer „bez muke nema nauke“, ali isto tako, nailazi i na divne i slatke tajne koje savladavanjem svake nove prepreke postaju sve jasnije i jasnije. Svakim danom sve više uviđa koliko je Družina slovotragača mnogobrojna. Naravno družinu čine upravo djeca.

 

Album sadrži osam novih pjesama: Slovotragač moje ime, Do re mi, 101 mrav, Maca i miš, Lijepih snova lovci, Bubamara, Pčele i med i Magični vrt. Autor muzike, teksta i aranžmana je Taik Ganić, a svirali su i pjevali Ajna, Eman i Taik. Album je sniman u Travniku i Sarajevu, a muzički producent albuma je Taik Ganić. Album „SLOVOTRAGAČ“ – Hit mjuzikl, podžan je od strane AMUS-a!

„SLOVOTRAGAČ“ se sa Hit mjuziklom već predstavio mališanima u Vogošći, Ilijašu, Zavidovićima, Visokom i Travniku, a uskoro kreće na BH turneju. Dakle draga djeco, uskoro se vidimo i u vašem gradu!!!