Centralna BosnaInfo

Skupština SBK: Usvojena Odluka o kupovini zgrade za PS Novi Travnik

Zastupnici u Skupštini Srednjobosanskog kantona danas su na  zasjedanju u Travniku usvojili  Odluku o davanju garancije Zavodu za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona za osiguranje kredita kod Raiffeisen banke d.d. Sarajevo namijenjenog za rekonstrukciju i adaptaciju objekta za smještaj Zavoda za javno zdravstvo SBK-a.

 

 

Radi se o kreditnom zaduženju u iznosu  od 800.000 KM što bi trebalo osigurati adaptaciju oronulog objekta u blizini Osnovne škole Travnik. Na taj način Zavod bi konačno bio smješten na jednoj lokaciji.

Usvojena je i Odluka o kupovini zgrade za smještaj Policijske stanice Novi Travnik. Radi se o objektu kojeg policija koristi već godinama, jedan dio objekta je u vlasništvu Općine Novi Travnik, a drugi dio u vlasništvu Poslovnog sustava BNT.  Samo ovaj dio zgrade procjenjen je na 220.000 KM.

 

Na današnjoj sjednici zastupnici su se izjasnili o Prednacrtu zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, a usvojili su izvještaje o finansijskoj reviziji Srednjobosanskog kantona za 2017.godinu,  o finansijskoj reviziji Zavoda zdravstvenog osiguranja Srednjobosanskog kantona za 2017.godinu, te Ministarstva zdravstva i socijalne politike za 2017.godinu.