Travnik danas

Vijećnica Marija Silva Vidović predložila sazivanje vanredne sjednice OV Travnik

Vijećnica u OV Travnik, Marija Silva Vidović (HDZ 1990) predložila je predsjedavajućoj OV Travnik i načelniku općine sazivanje vanredne sjednice Općinskog vijeća nakon posljednjih poplava koje su zahvatile više naselja na području ove općine.

 

 

-Kako smo svi svjedoci nedavnih poplava koje su zahvatile šire područje naše općine, uzela sam si za pravo, prvenstveno kao vijećnica OV Travnik, svjesna odgovornosti koju nlosi vijećnički mandat, a onda i kao mještanka Nove Bile, jednog dijela Općine Travnik koji je pretrpio ogromne štete u protekloj poplavi da Vam se obratim ovim putem i predložim sazivanje vanredne sjednice OV Travnik povodom nedavnih poplava u što kraćem vremenskom roku. – stoji, pored ostalog, u inicijativi vijećnice Vidović.

 

Marija Silva Vidović (HDZ 1990)

 

Podsjećamo, posljednje poplave ugrozile su područje travničke općine na više lokacija, a najviše štete bilo je u naseljima Nova Bila i Dolac na Lašvi. Nabujala rijeka Lašva i oborinske vode  poplavile su i magistralni put M-5 u Docu na Lašvi i Turbetu, a Turićima je uslijed pojave klizišta bio blokiran lokalni put Kraljevice – Vlahovići. U opasnoti je bila i poslovna zona “Borac”, kao i centralna gradska zona.