Zastupnici i vijećnici HDZ 1990 ŽSB neće učestvovati na sjednici HNS-a

Na 5. sjednici Županijskog odbora HDZ1990 ŽSB održanoj  2.6.2021.  donesena su tri zaključka, a prvi je da zastupnici i vijećnici ove stranke neće učestvovati u radu naredne sjednice Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

 

 

 

  • Nezadovoljni dosadašnjim radom HNS-a koji se doslovno pretvorio u tijelo jedne stranke, koja je uzurpirala ingerencije ovog najvišeg tijela bez mogućnosti kvalitetnog djelovanja drugih članica HNS-a, zastupnici i vijećnici HDZ1990 ŽSB u mjesecu obljetnice najvećih stradanja Hrvata u povijesti Središnje Bosne kao snažan vid protesta i upozorenja ukazujući na tešku političku ekonomsku situaciju i stanje Hrvata Središnje Bosne, neće sudjelovati na narednoj sjednici HNS-a zakazanoj 4.6.2021.godine.

 

  • Smatramo da su dosadašnjim radom, uzurpacijom i utjecajem jedne političke stranke (HDZ BiH) temeljna načela HNS-a u potpunosti narušena, čime je politički pluralizam Hrvatskog naroda u BiH doveden na minimum.

 

  • HDZ 1990 ŽSB politički čvrsto stoji iza ravnopravnosti Hrvatskog naroda kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH te će i dalje svojim radom i djelovanjem štiti interese Hrvatskog naroda i snažno zagovarati izmjene Izbornog zakona u smislu legitimnog predstavljanja.

 

Anto Bilić, predsjednik ŽO HDZ 1990 ŽSB