Kult ART

Završen “Kreativni zimski raspust”

Proteklih pet dana u Centru za kulturu općine Travnik bilo je u znaku projekta “Kreativni zimski raspust.” Posljednji dan Kreativnog raspusta protekao je uz lijepe i poučne misli, korisne savjete, koje su učesnici prikazali kroz prezentaciju, objedinivši dio onog naučili iz kreativnih radionica.

 

Podijeljeni u dvije grupe, podsjetili su na neke osnovne ljudske vrijednosti koje treba njegovati, te ukazali na prednosti i nedostatke virtualnog svijeta.

Osvijestili su nas svojim mislima da trebamo biti darežljivi, plemeniti, pristojni, uredni, te poručili djeci da mobitel, računar, igrice, društvene mreže, niti bilo šta iz virtualnog svijeta, ne smije da utječe na njihovo raspoloženje.

Nakon prezentacije, upriličena je dodjela certifikata mališanima za cjelokupni rad, trud, maštovitost, kreativnost, koja je valadala u Centru za kulturu općine Travnik, tokom ovog zimskog Kreativnog raspusta.

-Ovo jedan od dražih projekata Centra sa kojim započinjemo Novu godinu, upravo radi svoje produktivnosti, kreativnosti i učinkovitosti na djecu”. Posebno se zahvaljuju roditeljima i djeci na povjerenju i poštivanju svih epidemioloških mjera, kao i  Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture, mladih i sporta SBK/KSB za podršku ovog projekta. – poručuju iz Centra za kulturu Općine Travnik.