Centralna Bosna

Narod i Pravda o saradnji SDA i HDZ-a u SBK: Zagrljaj starih prijatelja!

Predsjednik Naroda i Pravde, Elmedin Konaković oštro je komentarisao odbijanje SDA da uđe u koaliciju s NiP-om kako bi se oformila vlast u Srednjebosanskom kantonu. „SDA je ponovo “zagrlila svoje stare prijatelje” iz HDZ-a, a Konaković je objavio i nacrt sporazuma koji je predložio NiP za koaliciju u Novom Travniku.

 

 

-Još smo jednom pozvali SDA u SBK u pravljenje koalicije bez HDZ-a. Još jednom su naravno odbili i zagrlili svoje stare “prijatelje”. Jasan program, definisani principi, poredani projekti. Ne bez Hrvata, bez HDZ-a. To smo ponudili nekoliko puta. SDA odbila svaki put. –  napisao je Konaković.

Istakao je da načelnik Jajca pokušava izmišljotinama sakriti istinu koja se vidi u svakom dijelu SBK: Novom Travniku, Busovači, Kiseljaku, Kreševu, a brzo će se, kako Konaković kaže, koalicija SDA-HDZ oformiti i u Jajcu i vjerovatno Travniku.

-Ovo se dešava u situaciji kad sve može bez HDZ-a. Zvao sam ga lično, razgovarali smo o izborima prije izbora. Mi smo tražili razgovore u SBK, on insistirao samo na razgovorima o Jajcu. Kaže da nije upućen u ostalo, a potpredsjednik je KO SDA SBK. Nije teško razmontirati sve laži ove mašinerije koja druge optužuje za podršku HDZ-u na uštrb Bošnjaka u SBK. Potvrdilo se sve što smo govorili. –  ističe Konaković.

Zaključio je da su SDA i HDZ  jedni drugima najvažniji i da jedni bez drugih ne mogu.

-Vi ste zaštitnici samo onih koji nose vašu člansku i koje ste zbrinuli. Ne zanimaju vas ostali Bosanci i Hercegovci. Sijete laž i smutnju, mi vam to dokazujemo. E zato vas raspakujemo. A tek smo počeli. – naglasio je Konaković.