InfoPolitika

Doc. dr. Muhamed Ćosić predsjednik Povjereništva S BiH Travnik

Odlukom Predsjedništva Stranke za BiH za predsjednika povjereništva imenovan je Doc. dr  Muhamed Ćosić, koji je na predhodnim lokalnim izborima bio kandidat S BiH za načelnika Općine Travnik.

 

Na prvoj  sjednici Općinskog povjereništva Stranke BiH Travnik na kojoj su predstavljani novi članovi Općinskog povjereništva za potpredsjednike imenovani su doc. Dr Hadžib Salkić i Hamid Suljić, koji je podnio obiman izvještaj o dosadašnjem radu i političkom djelovanju SBiH na području Općine Travnik.

Jednoglasno je usvojen plan i program djelovanja SBiH Travnik. Na sjednici je doneseno niz zaključaka u vezi unapređenja rada stranke, reevidencije članstva, reorganizacije organa SBiH Travnik i načinu njenog budućeg političkog djelovanja.

 

Raspravljalo se i o konkretnim zadacima i pripremama za nastup Stranke za Bosnu i Hercegovinu na Općim izborima 2018. godine. Naglašeno je da će sve aktivnosti vezane za predstojeće opće izbore biti u skladu sa stavovima SBiH o cjelovitosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine.