Uspjeh članova ŠK Travnik na kadetskom prvenstvu BiH

Članova ŠK ”Travnik” na Državnom kadetskom prvenstvu u šahu koje je odigrano u Neumu, u organizaciji Šahovske unije BiH  i ŠS HB postigli su izuzetne rezultate. Odigrano je 19. kadetsko i juniorsko prvenstvo  Bosne i Hercegovine.

 

Na ovom takmičenju nastupilo je  osmam  mladih članova Šahovskog kluba ”Travnik” koji su ostvarili izvanredne rezultate. Ivan Rajić je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji do 20 godina i tako postao juniorski prvak države, dok je Sajra Dedić u izravnom okršaju sa prvakinjom ŠS RS u konkurenciji do 8 godina pobijedila sa 3:0 i također osvojila zlatnu medalju. Ovo dvoje travničkih šahista su tako izborili nastup u reprezentacijama BiH na svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu.

Mehmed Topojak je u konkurenciji do 10 godina podijelio 2-3 mjesto, no, morao se zadovoljiti brončanom medaljom. Nejla Čaušević (do 12) i Ana Rajić (do 16) su u svojim kategorijama osvojile solidna peta mjesta. Mijo Kovač je osvojio 7. mjesto (do 16.), a Miralem Ganić (do 14.) i Lamija Ganić (do 12.) deseta mjesta.

Delegacija ŠK ”Travnik” predvođena trenerom, majstorom Smailom Dautovićem, je bila jedna od najbrojnijih na ovom takmičenju, te je svojim nastupom osvjetlala obraz Kluba i grada.