Izbori

Alma Beganović izabrana za predsjednicu Asocijacije žena NiP Novi Travnik

Naroda i Pravde Novi Travnik nastavljaju sa jačanjem kadrovskih i kapacitivnih rješenja za prosperitet Opštine Novi Travnik.  Na redovnoj  sjednici Opštinskog Povjereništva Naroda i Pravde donesena je odluka da se za predsjednicu Asocijacije Žena Naroda i Pravde Novi Travnik imenuje uspješna magistra prehrambene tehnologije Alma Beganović.

 

Povjereništvo je također izabralo i dvije potpredsjednice ove važne asocijacije:  Jasminu Livnjak, diplomiranu pravnicu  i Indiru Mujkić, diplomiranu ekonomisticu.

-Ove tri sjajne Novotravničanke su spremne da se naše društvo razvija po savremenim principima modernog koncepta jednakosti i kvalitete. Jednoglasnom odlukom svih članova Povjereništva prihvaćene su kandidature gore imenivanih, kao i njihov plan konceptualnog i sistemskog rješavanja problema koje populacija žena kao populacija u Novom Travniku imaju. Obaveze koje su ove tri uspješne mlade dame preuzele je veliki. Bio je ovo nekada Grad Mladosti, sve od sebe ćemo dati da mu vratimo stari sjaj. – kazao nam je Nevzudin Brljak, predsjednik Opštinsko povjereništva NiP Novi Travnik.

Populacija žena mora odigrati značajnu ulogu u razvoju snažnog društva jednakih prava za sve, smatraju u NiP-u. Sve tri prekrasne Novotravničanke,  aktivno govore engleski jezik i imaju kvalitetno radno iskustvo.