Lifestyle

Dadin šareni ormar (VIDEO- FOTO)

Neđada Begić, rođena je u Jajcu, a udata i živi u Travniku. Po zanimanju tekstilni konfekcionar  ove godine pokrenula je zanimljivu i kreativnu  priču pod nazivom Dadin šareni ormar. Ova kreativna žena bavi izradom igračaka i pirografijom, slikanjem tehnikom paljenja drveta.

 

 

-Oduvijek sam bila jako kreativna, rekla bih da to iz porodice, jer kao djevojčica sam naučila da pletem, a odrastajući zanimale su me i druge stvari, mama me naučila raznim vezovima. Kako sam po zanimanju tekstilni konfekcionar po završetku školovanja pa sve do udaje sam zarađivala šijući, od raznih prepravki, krpljenja do odjevnih predmeta haljina, suknji i komleta. – govori nam Neđada.

 

Razmišljajući o tome kako da od svog života napravi nešto ili bolje rečeno ostavi neki trag iza sebe počela se baviti pirografijom.

-Jedan od razloga za ovo su i moja porodica koja mi je velika podrška, a o tome govori i kratki film koji je snimila rodica iz Amerike koja je po zanimanju režiser. Bezuslovnu i ogromna  podršku imam i od vlasnice salona “Rosa Brandis”, Arnele Čurić u čijem salonu se mogu kupiti moji ručni radovi. Od prvog dana vjeruje u mene i ovim putem želim da se zahvalim posebno ovoj ženi velikog srca i divne duše. Moji radovi mogu se pogledati i na društvenim mrežama Facebook i Instagram stranicama pod nazivom Dadin šareni ormar. Ime Šareni je dobio sa razlogom, jer kreativnost ne poznaje granice   – ističe Neđada.

Već nepunu godinu dana bavi se pirografijom (slikanje paljenjem drveta), a  kako to izgleda može se vidjeti u Šarenom ormaru. Sad  se na tržištu mogu kupiti razne igračke za djecu.

-Istaknula prvenstveno kvalitetu jer mogu se prenositi i na iduće generacije što je bila želja jednog kupca. Ispunjene su siloknskim kuglicama koje su antialergene i na sebi nemaju nikakvih metalnih niti plastičnih dodataka, a potpuno su sigurne za djecu i njihovo zdravlje. Pranje u mašini za veš im je  jeda od prednosti. U ponudi trenuto imam zeke, mede, lavove i neizostavne mace, a radim lutkice, glodalice i papice za uvijek tople nogice novorođenih bebica.- pojašnjava nam Neđada Begić

Neđadine rukotvorine mogu da se kupe i u kombinaciji sa buketom ili pak korpicom sa cvijećem.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript