Travnik

Dan općine Travnik 2022/ Travnik početkom proljeća mjesto dobre zabave i brojnih kulturno-sportskih sadržaja

Javnim pozivom za učešće  u programu obilježavanja ovogodišnje manifestacije „Dan općine Travnik“ koji je prije nekoliko dana zatvoren, zvanično se započelo sa pripremama 11. po redu jedne od najsadržajnijih travničkih manifestacija.

 

U zgradi Općine Travnik održan je prvi radni sastanak članova Organizacionog odbora  manifestacije, te je tom prilikom ustanovljeno da ove godine vlada veliko interesovanje brojnih građana,udruženja ali i javnih ustanova za učešće u manifestaciji.

Organizatori su istaknuli da je „Dan općine Travnik”  jedna  od najvećih i najorganizovanijih manifestacija jedne općine u BiH koja svake godine kontinuirano okuplja sve više učesnika s ciljem promocije i popularizacije travničkih vrijednosti iz svih oblasti društvenog života.

Sekretar Općine Travnik i predsjednica Organizacionog odbora manifestacije Aida Daul kazala je da u proteklom periodu zbog pandemije koronavirusom nisu bili u prilici na prepoznatljiv način obilježiti Dan općine Travnik, ali da će ove godine uvažavajući epidemiološku situaciju sve programske aktivnosti  biti kreirane na način da se poštuju mjere i naredbe koje su na snazi .

Ove godine planirano je da programske aktivnosti traju u periodu od 21.03. do 10.04.2022. godine, a bit će realizirane na području cijele teritorije općine Travnik.

– Izuzetno smo sretni i ponosni na sve učesnike koji su u dosadašnjem periodu svojim aktivnim učešćem dali svoj doprinos, ali i na one koji su na bilo koji način podržali  manifestaciju koja ove godine broji oko 50 učesnika, a koji će realizirati više događaja i aktivnosti.- istaknula je Daul.

Također, planirano je da se ove godine realiziraju i  tradicionalne aktivnosti čiji je organizator Općina Travnik.

Daul je istaknula da je ovo izuzetna prilika da svi sugrađani ujedinjeno na svoj način doprinesu obilježavanju ovog značajnog datuma.

Organizatori poručuju da će Travnik, zasigurno na proljeće biti mjesto dobre zabave  i brojnih kulturno-sportskih događaja, te da će svi moći pronaći nešto za sebe.

Manifestacija „Dan općine Travnik“, od 2012. godine obilježava se  21.03. i to na dan za koji se vežu brojna simbolična značenja, od kojih je najznačajniji dolazak proljeća i vremena kad se slavi život i sve budi i cvjeta, pa i raste trava, što opet ima veze i sa samim nazivom Travnika.