Travnik

Podrška narodu Sirije u centru Travnika

Skupovi podrške Alepu i Siriji održavaju se širom svijeta. Tako je bilo danas i u našoj zemlji, a sirijski narod nisu zaboravili ni Travničani.

U organizaciji Udruženja „Prijatelji djece Maya“ u Travniku je danas na Trgu Lajpciga u centru grada održan miting podrške za mir u Siriji i svijetu. Par stotina građana, članova udruženja, klubova, studentskih asocijacija, medija i učenika osnovnih i srednjih škola mirno i dostojanstveno su protestvovali protiv ratnih razaranja i ubistava civila u Siriji, ali i širom svijeta.

Ovim mitingom Travnik se uz Sarajevo pridružio aktivnoj svjetskoj kampanji protesta protiv stradanja civila, a posebno djece. Okupljenim građanima ispred udruženja „Prijatelji djece Maya“ obratila se Maja Đurić, koja je poslala poruku mira iz Travnika uz apel svjetskim moćnicima da zaustave brutalno razaranje gradova i ubijanje civila u Siriji. Đurić je istakla da se slično zlo dešavalo i narodima u BiH, te da naši građani najbolje razumiju patnju i stradanje civila u Siriji i širom svijeta.

foto: Mirsad Mujanović