Kultura

Danas na Vlašiću počinje Art simpozijum

U prekrasnim predjelima Vlašića danas počinje  6. Art simpozijum  koji će okupiti petnaestak akademskih umjetnika. Ovaj projekat plod je saradnje i prijateljstva, arhitekte Mirsada Ibrišimbegovića i akademskog umjetnika Ratka Lješića.

– Sam cilj na početku bio je da damo svoj doprinos našem gradu u kulturno-umjetničkom smislu i mislim da smo u tome uspjeli. – kazao nam je Mirsad Ibrišimbegović, osnivač Art – simpozija.

Tokom protklih pet godine porodica Ibrišimbegović podržala je ovaj projekat osiguravajući idealne uslove za rad, umjetničko stvaranje i boravak kazao nam je akademski umjetnik Radivoje Ratko Lješić jedan od idejnih tvoraca ovog Art simpozijuma.

– Ideja koju smo imali na početku sada je ostvarena, a mislim da su i svi dosadašnji učesnici zadovoljni. – kazao nam je Lješić.

U proteklih pet  godine kroz koloniju Art simpozij prošlo je 75 umjetnika, a nastalo je oko stotinjak djela. Jedan od ciljeva pokretača ove kolonije jeste otvoriti galerijski prostor sa stalnom izložbenom postavkom.